Cum aleg cel mai bun kit de curatare a armei de vanatoare

Cel mai bun kit pentru curatarea armei

A pastra curata o arma de vanatoare nu este o alegere. Este modul prin care arma va rezista uzurii ce apare in timp si este cea mai buna modalitate pentru a ne asigura ca pusca va functiona intotdeauna in cele mai bune conditiuni, fara a ne pune viata in pericol.

Cu toate ca aceasta cutuma este foarte bine cunoscuta de catre toti detinatorii de arme de vanatoare, am intalnit si cazuri cand o arma ce nu a fost intretinuta bine a explodat in mainile purtatorilor acesteia, iar probleme fizice ce au urmat nu au fost foarte usor de depasit.

Arma de vanatoare este o carte de vizita

Necesitatea curatarii unei arme nu este numai o problema ce tine de siguranta noastra. Arma este o adevarata carte de vizita, iar daca aceasta este murdara sau ruginita este un semn negativ pentru prestigiul nostru de vanatori.

Un kit de curatare al armei este tot atat de important ca si munitia. Acestea sunt importante pentru orice vanator, dar spre deosebire de munitie kit-urile sunt voluminoase, greu de impachetat si destul de grele.

Inainte de a ne alege o trusa de curatare a armelor de vanatoare trebuie sa ne punem mai multe intrebari:

  • Care sunt cei mai buni producatori de truse de curatare?
  • Ce ar trebui sa contina un kit de curatare?
  • Pot fi folosite aceste kituri si de persoane cu experienta redusa?

In momentul in care vom alege un kit de curatare potrivit nu va trebui sa ne uitam la bani. Calitatea acestuia este mai presus de toate, iar calitatea va costa intotdeauna. Daca kitul de curatare a armei de vanatoare este incomplet sau accesoriile pe care le contine sunt de proasta calitate si se deterioreaza usor, viata noastra si a apropiatilor poate fi pusa in pericol.

Cel mai bun kit este si cel mai complet

Versatilitatea este urmatoarea caracteristica de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem alegerea kitului. Armele au forme, dimensiuni si calibre diferite, iar kiturile sunt personalizate in functie de aceste criterii.

Din fericire, in ultimul timp si-au facut aparitia kituri universale pentru curatarea armelor de vanatoare. Acestea contin tije, perii si tampoane ce pot fi utilizate pentru a curata mai multe arme de calibre diferite.

Portabilitatea este unul dintre elementele cheie. Nu cred ca ne-a conveni sa ne caram prin paduri cu un bagaj voluminos, deoarece acest lucru ne-ar compromite definitiv partida de vanatoare.

Cu cat trusa este mai mica, cu atat ne vom misca mai usor, dar este necesar sa fim atenti si sa nu sacrificam versatilitatea sau calitatea pentru a obtine o portabilitate cat mai buna.

Un kit de curatare al armei de vanatoare trebuie sa fie cat mai complet. Acesta trebuie sa contina perii de bronz sau de nylon, tije de diverse marimi (compuse din mai multe bucati, pentru a usura transportul), solvent, uleiuri diverse, tampoane de bumbac si placi de curatare de diverse marimi si grosimi, carlig, patch-uri, etc.

Atunci cand vom cumpara kitul de curatare al armei este necesar sa verificam cu atentie daca toate aceste componente exista cu adevarat in interiorul trusei.