Cel mai bun ulei pentru arma de vanatoare

Uleiul de arma de calitate prelungeste durata de viata a pustii

Arma este cel mai bun prieten al vanatorilor. Acest lucru este sustinut de majoritatea prietenilor mei, ce isi trateaza arma de vanatoare cu cea mai mare atentie, neglijandu-si uneori familia pentru acest hobby.

Intretinerea armei trebuie facuta dupa fiecare folosire, iar la sfarsitul intregului proces arma va fi unsa cu cel mai bun ulei special de arme, deoarece nimic nu este mai neplacut decat rugina sau un blocaj ce intervine atunci cand avem vanatul in catare.

Momentul cel mai greu intervine atunci cand va trebui sa alegem cel mai potrivit ulei.

Uleiul pentru armele de vanatoare nu trebuie sa fie ieftin

Primul lucru la care trebuie sa ne gandim este sa nu alegem un ulei ieftin. Acesta isi va pierde cu siguranta proprietatile intr-un interval scurt de timp si ne vom trezi cu o arma ce ne va trada atunci cand ne va fi lumea mai draga.

Un ulei bun ne va proteja arma in fata umezelii din aer, va atenua efectele negative ale pulberii arse si va permite partilor metalice sa alunece lin, fara frecari ce le-ar putea uza prematur.

In momentul in care vom alege uleiul este necesar sa ne gandim cat de usor se va aplica, cat de bine va proteja suprafetele pe care este aplicat si cat de mult isi va mentine proprietatile odata cu trecerea timpului.

Uleiurile pentru armele de vanatoare au o consistenta diferita. Acestea pot fi mai groase sau mai subtiri, iar alegerea acestora se va face in functie de zona in care se va desfasura vanatoarea. Astfel, daca vom vana in timpul iernii temperaturile scazute vor face uleiul mai vascos, asadar este recomandat sa alegem un ulei subtire.

Alegerea uleiului se va face in functie de climatul in care vanam

Daca vanatoarea se va desfasura vara, uleiul are tendinta de a curge mult mai usor, asadar este necesar sa optam pentru un produs cu o consistenta mai groasa.

Indiferent de cat de bune vor fi uleiurile folosite, acestea se vor evapora intr-un final iar murdaria si praful isi vor face aparitia imediat. Important este sa alegem un unei cu calitati foarte bune, ce poate fi inlocuit rapid si fara probleme.

Cele mai scumpe marci de uleiuri pretind ca sunt perfecte, dar aceasta este numai o gaselnita de marketing. Utilizarea unor asemenea produse este bine sa fie evitata, deoarece vom plati foarte mult pentru un produs ce oricum isi va pierde calitatile intr-un anumit interval de timp.

In plus, depunerile din interiorul unei arme de vanatoare sunt inlaturate rapid de orice tip de solvent, iar lubrifierea in exces poate avea aceleasi efecte negative ca lipsa acesteia.

Nu trebuie sa cadem in capcana lubrifierii in exces. Oricat de bine ar suna, metalul nu necesita mai multe straturi de ulei deoarece acesta se va usca indiferent de grosimea sau numarul de straturi depuse.

Indiferent daca vom auzi multe pareri despre saturarea metalului cu ulei trebuie sa fim constienti ca acestea sunt vorbe in vant, deoarece metalul are o structura cristalina si nu va absorbi niciodata uleiul.

Nu trebuie nici sa confundam uleiul cu unsoarea pentru arma de vanatoare. Unsoarea este mult mai groasa si contine mai multe ingrediente pentru a inlatura frictiunea metalelor.