Cea mai buna husa pentru arma de vanatoare

Perii de curatare a armei de vanatoare

Arma este unul dintre cei mai buni prieteni ai nostri, cel putin in momentul in care ne ducem la o partida de vanatoare. Daca ne iubim cu adevarat arma, aceasta trebuie sa fie foarte bine curatata si intretinuta.

Nu este suficient insa sa ne curatam arma dupa fiecare folosire, ci trebuie ca aceasta sa fie protejata de fiecare data cand o purtam. Atunci cand arma de vanatoare este depozitata si protejata corespunzator, aceasta va rezista mai bine si ne va servi corespunzator de fiecare data cand o vom folosi.

Care este husa potrivita armei mele?

Un raspuns clar la intrebarea de mai sus este greu de dat. Astazi exista o gama larga de huse, iar materialele si producatorii sunt foarte diferiti. In linii generale, o husa trebuie sa ne ofere usurinta in transport si sa ne ptotejeze cat mai bine arma de vanatoare.

Multi dintre vanatori considera husele cele mai potrivite pe cele executate din materiale usoare sau foarte dure. Husele din materiale usoare sunt extraordinar de versatile si pot fi intrebuintate in foarte multe feluri.

Varietatea materialelor din care sunt realizate este foarte mare. Acestea pot fi din nylon, piele sau chiar neopren.

Din pacate, o husa din materiale usoare nu va oferi armei noastre de vanatoare o protectie la fel de mare ca o husa dintr-un material dur. Husele din materiale dure sunt recunoscute ca cele mai bune pentru o pusca, deoarece sunt realizate din materiale ce ne ofera protectie la socuri de mare intensitate.

Materialele din care este realizata husa sunt foarte importante. Acestea pot fi din tesaturi textile, piele, neopren, lemn, plastic chiar aluminiu.

Arma de vanatoare va fi protejata mai bine de o husa metalica

Daca suntem un impatimit al vanatorii si detinem o pusca valoroasa este indicat sa optam pentru o  husa metalica. Aceasta este de fapt o cutie de aluminiu prevazuta cu un maner, ce ne va feri arma de intemperii sau de socuri puternice.

Dimensiunea husei este un factor ce nu poate fi ignorat. Aceasta este determinata de marimea pustii de vanatoare, iar fiecare husa este conceputa pentru a gazdui atat armele cat si accesoriile necesare intretinerii acestora.

Culoarea husei trebuie adaptata mediului in care vanam. Este ideal daca am avea mai multe huse, deoarece culorile vegetatiei sunt diferite in functie de anotimp. Astfel, o husa pe care o folosim vara are alte culori fata de cea folosita in timpul toamnei.

Flotabilitatea este un criteriu important. Ganditi-va la situatia in care vom scapa cutia in care avem arma in apa, iar aceasta se va duce la fund.

Una dintre cele mai bune huse pentru armale de vanatoare este Star Carbine Case, ce este recunoscuta pentru fiabilitate si gradul mare de protectie oferit armelor. Husa este realizata dintr-un PVC extrem de dur si poate adaposti pana la doua carabine, insotite de accesorii.

Husa are doua spatii de depozitare. Compartimentul principal adaposteste doua arme de vanatoare si are un despartitor central foarte gros, cu patru carlige, iar compartimentul secundar este format dintr-o serie de buzunare spatioase ce pot gazdui diverse obiecte.